Speedway World Cup 2014

Speedway World Cup er verdensmesterskapet i speedway, som holdes årlig i forskjellige land. Det nåværende formatet ble etablert i 2001, da World Cup erstattet World Team Cup. Turneringen varer vanligvis omtrent en uke, med fire runder totalt. Først holdes det to kvalifiseringsrunder, og deretter en raceoff og til slutt en finalerunde.

Løpene, også kjent som “heats”, består av fire deltagere som kjører fire runder på en speedwaybane. Hver runde består av 25 heats, og på hver heat konkurreres det mellom fire landslag. Hvert landslag er representert av 5 deltagere, og hver deltager skal kjøre på 5 heats. Hver deltager får kjørt mot alle andre deltagere akkurat én gang.

Det er altså 8 landslag som deltar. De to kvalifiseringsrundene holdes i forskjellige land, som regel i et av landene som deltar. Lagene som kommer på førsteplass blir automatisk kvalifisert til finalen. Lagene som kommer på andre- og tredjeplass må konkurrere i raceoff-runden. Laget som kommer på sisteplass blir diskvalifisert. Raceoff-runden følger det samme oppsettet, bare at de to beste lagene kvalifiseres til finalen mens de andre to lagene diskvalifiseres. Raceoff-runden og finalen holdes i et annet land enn landene hvor kvalifiseringsrundene ble holdt.

Hvilket landslag kommer til å vinne i år? Akkurat nå er tre lande, Polen, Danmark og Australia, de mest sannsynlige vinnerne i følge oddsen på tippesiden Unibet. Det er ikke så vanskelig å forstå når man ser på tidligere resultat.

De fire største nasjonene når det gjelder speedway er Polen, Danmark, Sverige og Australia. Polen har vunnet mesterskapet 6 ganger, og tatt sølv 2 ganger. Danmark har vunnet mesterskapet 3 ganger, tatt sølv 4 ganger, og har 3 bronsemedaljer. Australia har tatt gull 2 ganger, kommet på andreplass 4 ganger, og på tredjeplass 2 ganger. Sverige har tatt gull 2 ganger, sølv 2 ganger, og bronse 6 ganger. I fjor kom Polen på førsteplass med ett poeng mer enn Danmark, og Australia kom på tredjeplass.

About

View all posts by